Vreme radosti u Vranju

Pevaju o drugarstvu i došli su da se druže. Deca predškolskog uzrasta pripremila su program sa vaspitačima, učestvuju i školarci u sportskim i dečjim igrama, radionicama.

Nini se najviše sviđaju policajci, vojnici, i tramboline, Nikoli takođe tramboline i vatrogasni kamion, Urošu vojnici, Dušanu vatrogasni kamion.

U gradskom parku mogli su da nauče i koji je prvi potez u šahu, kako ukazati prvu pomoć, kako se bezbedno ponašati u saobraćaju.

"Mislim da je ovo vrlo bitno za njih, za njihov razvoj, da upoznaju i vide šta sve imamo u gradu, čime se bavimo", kaže Lidija Petković, glavni vaspitač u vrtiću "Naše dete" u Vranju. "Mislim da su zadovoljni."

"Promovišemo i bilten sa važnim brojevima telefona u gradu, to su uradili vaspitači i deca Kluba za rani rast i razvoj", ističeVesna Terzić, direktorka Predškolske ustanove "Naše dete" u Vranju.

U Predškolskoj ustanovi "Naše dete" je oko 2.400 dece, više od polovine učestvuje na dvodnevnom festivalu "Vreme radosti" sa drugarima iz nižih razreda osnovnih škola.

 

 

 

Najčitanije